NeoCube

NeoCube

Varför göra saker på ett vis när du kan göra det på en miljard vis?

Att pyssla är bra för dig. Pyssel botar stress, gymnastiserar din hjärna och gör dig på gott humör när du skapat någonting fint. Du kan slentrianpyssla på gammaldags vis med virkning, pussel eller Rubriks Kub där resultatet allt som oftast blir det samma – en halsduk, en bild av ett tyskt slott, alla sidor har en egen färg – eller så kan du ta steget in 2000-talet och finpyssla med NeoCube där resultatet kan bli exakt vad tusan som helst!

NeoCube är ett slags pussel konstruerat av 216 st sfäriska ”high energy rare-earth magnets” (Naturligtvis skriver vi det på engelska för att det ser mäktigt ut. Inte alls för att vi inte riktigt vet vad sjutton rare-earth magnets är för något.) med en diameter på 5 mm som du kan pusselpyssla ihop på ett oändligt antal sätt, och inget av dem är särskilt lätt. Fundera på saken: 216 små magneter som alla kan hänga ihop, vad ska du bygga av dem? Hur irriterad blir du när du fått ihop 215 av dem till nåt snyggt och den sista rackaren hamnar på sniskan?

Timmar blir till veckor blir till månader blir till år utan att du totalt bemästrar din NeoCube. Låter det kul? Det är det såklart, men det är faktiskt också nyttigt. NeoCube är nämligen ett pyssel som stimulerar båda din hjärnhalvor. Inte bara den vänstra logiska mattehjärnan som löser problem utan också den mer flummiga högra konstnärliga kreativitetshjärnan.

Du blir alltså logisk, artistisk och fördriver din tid. Yey!

VN:F [1.9.7_1111]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
NeoCube, 6.0 out of 10 based on 1 rating
Pris: 269kr

1 Kommentar on “NeoCube”

Lämna en kommentar

Tips! Om du har Gravatar, kan du använda den e-postadressen för att få din Gravatar bredvid kommentaren..